Willemien van Gurp - Archief

Vleugels, vinnen, vacht

Willemien van Gurp is voor veel Deventenaren een bekend beeldend kunstenaar. Zij is op veel fronten actief en actief geweest. Nu heeft zij voor de School van Frieswijk een selectie gemaakt van etsen, tekeningen, collages, schilderijen, bronzen en keramiek. Allemaal over dieren, ofwel: vleugels, vinnen vacht. Vaak zien we de raaf, haar lievelingsdier, maar ook paarden, geiten en stieren. Van Gurp: “Deze dieren staan symbool voor het leven, de kracht, doorzettingsvermogen, maar ook voor ruimte, een andere werkelijkheid en vrijheid.”

“De grootste passie als beeldend kunstenaar ervaar ik als ik helemaal opga in mijn werk. Wanneer er als het ware een dialoog ontstaat tussen het werk dat ik aan het maken ben en mijzelf. De beelden nemen soms de leiding, dan volg ik de beelden die ik maak, de beelden die ontstaan. Vooral de verrassing van hetgeen ontstaat vind ik een genoegen.
Een heel andere manier van in een flow komen is schilderen op live muziek, dan geef ik me helemaal over aan de muziek en improviseer ik beeld op het doek. Het is dan als dansen. Die vrijheid vind ik heerlijk om te ervaren.”

Gratis toegankelijk zaterdags 13-17 uur en op afspraak

Officiële opening zondag 9 april 15 uur: Live action painting – Willemien van Gurp schildert en Jaap Eilander reageert daarop met piano-improvisatie. Daarna een inleiding van Willemien.

zondag 26 maart - zaterdag 3 juni 2017

werk van Willemien van Gurp
werk van Willemien van Gurp
Wilemien van Gurp met witte raaf
Wilemien van Gurp met witte raaf